Tonhalliszt LT
A tonhalliszt is egy LT halliszt, kizárólag egész tonhalakból és tonhaldarabokból készül. Mint minden hallisztnél, itt is ügyelek arra, hogy tiszta (csak az adott halfajtából készült) hallisztet rakjak a bojlikba. Bármilyen típusú bojliban bátran használhatjuk.
Adagolás:
A halliszteket jellemzően kombinálom a bojlijaimban és 35-40%-ot tesznek ki egy mixben. Természetesen ez a mennyiség lehet több és kevesebb egyaránt. Extrém esetben akár 60-65%-ig is el lehet vele menni, de nagy valószínűséggel akkor már a kötőanyagokba is bele kell nyúlni. A tonhallisztet 10-40% között szoktam adagolni.
Proteintartalom (fehérje): 62%
Lysin: 4,4-5,2%
Methionin: 0,9-1,4%
Cystin: 0,25-0,4%
Threonin: 2,3-2,9%
Zsírtartalom: 10%
A lazacliszt emészthetősége: 95-96%