SpikeFIX

Évek óta foglalkoztatott minket az a probléma, hogy a tejfehérjék a folyamatos áremelkedés miatt elérhetetlenek lesznek a bojlikészítésben. Egyrészről mindig is tudtuk, hogy a tejfehérjék nagyon nehezen emészthető fehérjék, még az emberi szervezet számára is, és gyakorlatilag kijelenthető, hogy a halak nem tudják megemészteni. Másik oldalról a felhasználásuk mellett tökéletes állagú tésztát kapunk és a kész bojlik kiválóan dolgoznak a vízben. Több mint 15 éve használtuk a tejfehérjéket, de közben folyamatosan kísérleztünk más kötőanyagokkal. Minden korábbi alapanyag finomhangolást igényelt az adott recepthez és nem lehetett általánosan meghatározni az adagolását.

Majdnem két évig tartott, hogy kifejlesszük azt az 5 alapanyagból álló kötőanyagkombinációt, amely a halak számára jobban emészthető, mint a tejfehérjék és ugyanolyan jól lehet vele dolgozni a görgetésnél. A kész bojlik tökéletesen dolgoznak a vízben, így semmilyen kompromisszumba nem kell belemennünk a tejfehérjékkel szemben. A tejfehérjékkel 1kg bojli megkötése nagyságrendileg 600 Ft-ba került, a SpikeFIX ára kedvezőbb… így megközelítőleg 300 Ft-ot spórolhatunk 1kg bojli esetén kompromisszumok nélkül!

A fogási eredmények is bizonyítottak, így 2014 áprilisától már az összes SpikeBaits bojlit SpikeFIX-szel készítjük, úgy gondoljuk, ennél nagyobb garancia nem kell!

Egy dologra kell odafigyelni a SpikeFIX használatánál, hogy kevesebb nedvességet vesz fel, mint a tejfehérjék. Tehát ha idáig pl 9 tojást használtunk az adott receptnél tejfehérjék felhasználása mellett, most a 8 is elég lesz. Ugyanez igaz az oldódó bojliknál a vízadagolásra.

Továbbá kedvező tulajdonsága, hogy nem szárad olyan gyorsan a bojli, ez főleg nyáron, nagy melegben óriási előny, kevésbé áll fenn a kérgesedés veszélye…

Nekünk nagyon jók a tapasztalataink, próbáljátok ki Ti is!

Adagolás:

A főtt bojlikba 25 %-os arányban rakjuk a SpikeFIX-et, a Kasein, a Laktalbumin és a Kukoricacsíraörlemény helyére. A 10 % Szójalisztet továbbra is használjuk a receptekben.

Az oldódó bojlik receptjéből szintén kihagyjuk a Kaseint és a Laktalbumint, rakunk bele 25 % SpikeFIX-et és 10 % Kukoricacsíraörleményt.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás