Kukoricacsíraőrlemény

A kukoricacsíraörlemény gazdag Lysin-ben(aminosav). Gyakorlatilag bármilyen bojliba lehet alkalmazni, imádják a pontyok. Enyhe kukoricaízt ad a golyóknak.Az elmúlt évben átvette nálam a búzadara helyét. Kiváló alapanyag egészen addig míg ügyelünk a pontos adagolásra.

Amennyiben 2-3 milliméteresre van darálva, akkor úgy viselkedik, mint egy madáreledel, lazítja a tésztánkat… viszont ha egy 1-es darálón van áteresztve, akkor szinte liszt finomságú és jó kötőhatása is van. Természetesen ez a szemcseméretek közti különbség nem csak a kukoricacsíra esetében igaz. Az itt leírt alapanyag szinte liszt finomságú.

Adagolás:

Jellemzően 10%-ban rakom a bojlikba, de 20% fölé nem szoktam menni, mert egyébként tésztássá, zárttá teheti a főtt bojlit. Ellenben az oldódó bojlikba nyugodtan rakhatunk 20-25%-ot. De természetesen ez attól is függ, hogy milyen más alapanyagokat tartalmaz a receptünk. A kukoricacsíraörlemény egyben segíti a bojli puhulását a vízben.

Proteintartalom (fehérje): 16,7%

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás