Kolbász
A kolbász fűszerkeverékkel olyan ízvilágot érünk el, mint egy jó disznóölés után a húsoskolbászé. Az élelmiszeriparban konkrétan ezek fűszerezésére használják. Képzeljünk el egy finom kolbászt, amely frissen jött a füstölőből, vágjuk ezt meg és el tudjuk képzelni mi vár ránk, ha ezt az olajat rakjuk a bojliba.
Adagolás:
Szárazanyag kilónként 2ml-t szoktam használni.
Fűszer egyenérték:
Nincs konkrét adat, mivel több fűszer keveréke.
Felhasználás:
Legkönnyebben egy fecskendővel tudjuk kimérni a szükséges mennyiséget az esszenciális olajból, majd ezt keverjük el (1 kg szárazanyag esetében) pl. 20-30ml kukoricacsíraolajban. Utána öntsük ezt a tojáshoz, keverjük meg a tojást, így biztosítjuk az esszenciális olaj tökéletes eloszlását a bojliban!