Fokhagyma
A fokhagyma egy kiváló adalékanyag, de liszt formájában nagyban befolyásolja a tészta állagát, ezért is örültem amikor megkaptam ezt az esszenciális olajat. Teszteléseink során úgy vettük észre, hogy a törpeharcsa nem kedveli, tehát érdemes vele törpés vizeken kísérletezni! A pontyon kívül a keszeg is szereti, ezért 2ml fekete bors olajjal szoktam kombinálni, így megszűnik ez a kellemetlenség.
Adagolás:
Szárazanyag kilónként 1-2ml-t szoktam használni.
Fűszer egyenérték:
1/ 100 (a fokhagyma olaj 100-szor erősebb a fűszerhez képest, 1g olaj – ami kb. 1ml – annyinak felel meg, mintha beleraknánk a bojliba 100 g fokhagymát)
Felhasználás:
Legkönnyebben egy fecskendővel tudjuk kimérni a szükséges mennyiséget az esszenciális olajból, majd ezt keverjük el (1 kg szárazanyag esetében) pl 20-30ml kukoricacsíraolajban. Utána öntsük ezt a tojáshoz, keverjük meg a tojást, így biztosítjuk az esszenciális olaj tökéletes eloszlását a bojliban!