Előemésztett halliszt 85/10
Az előemésztett halliszt gyakorlatilag egy hydrolizált halfehérje (protein), a gyártásához szükséges speciális technológia csak kevés gyártónál elérhető. A kíméletes eljárás során, enzimek segítségével egy vízben gyakorlatilag tökéletesen oldódó alapanyagot kapunk. 80%-a oldódik vízben!
Ennek az eljárásnak köszönhetően minimálisan roncsolódnak a fehérjék. A 82-86% fehérjetartalom mellett 6-12% zsírt tartalmaz.
Sok horgász használja 5-10%-ban etetőanyaghoz adagolva és kimagasló eredményeket érnek el vele finomszerelékes versenyhorgászatban is!
Bojlikészítésnél 10-30% között szokták adagolni az előemésztett halliszteket a sima halliszt rovására.
Mivel szinte tökéletesen oldódik a vízben elég jelentős kötőhatása is van, ezt főleg a tészta/etetőanyag begyúrásánál, recept összeállításánál kell figyelembe venni!
A kész bojlik is gyorsabban kezdenek el dolgozni a vízben.
Egy próbát biztos megér ez a kimagasló összetevő!