Chili máj
Lassan 20 éve, hogy elkészítettem az első bojlit és az is egy májas golyó volt. Azóta közkedvelten használok májlisztet a csalikészítéshez, sokfélét kipróbáltam és többször tapasztaltam, hogy az időjárás is alapvetően befolyásolta a májas bojlik fogósságát. Néhány tíz recept és pár tonna májas golyóval később feltűnt, hogy ha a májlisztet kombináltam valami agresszívabb, csípős fűszerrel, sokkal egyenletesebben teljesítettek a csalik.
Ugyan soha nem mertem meglépni, de meggyőződésem, hogy minden bojlinak hasznára válna 3-5% májliszt. Lehet, hogy némileg megváltozna az adott golyó pl aminél idáig megszoktuk az egyesületi tavunkon, hogy nappal megy jobban, az hirtelen éjszakás lesz, de rosszat nem tenne nekik, az biztos!
A lényeg, hogy a Körte és az Italian mellé szerettem volna még egy jó májas-csípős bojlit, ez lett a Chili-Máj. 2016-os tesztelések során sok szép halat fogtunk vele a baráti, ismerősi körben és gyorsan körvanalazódott, hogy felkerül a palettára. Nekünk a Chili-Máj elsősorban éjszaka működött a tesztek során, de sok horgásztársunk számol be nappali fogásokról, a vicces, hogy még törpés vízen is bizonyított, persze ez törpemennyiség függő.
Az etetésnél használhatjuk simán főtt verzióban, de 20-30% oldódóval kombinálva, felpörgeti kicsit a horgászatot, ami viszont jellemzően rontja az átlagsúlyt!